Saturday, November 13, 2010

China U23 (3) vs Malaysia U23 (0) (Sukan Asia Ghuangzhou China)

Hmm..baru 25 minit ..Malaysia terpaksa beraksi 9 pemain.menentang China!! Referee is totally bulls***!!! yellow card for 1st challenge(Mahalli Jasuli) on the 1st minute was unacceptable. Fair for the 2nd yellow card but red card for our captain is weird..He just moaning about the card and then he received a red card!!! bulls***!! totally biased to the home team..Nama pengadil perlawanan ini adalah Ben Williams!!!Warga Australia.Pengadil FIFA sejak 2005.Hanya layak untuk mengadili perlawanan kelayakan sempena Piala Dunia 2010 (patutla, pengadil low class, klik SINI) Lahir pada 1977 - umur dia lebih kurang 33 tahun..aduh masih mentah dalam dunia pengadilan dan akaun ATM nya sentiasa kering dihujung bulan..hahaha mungkin (sebab tu dia ambik rasuah!!!)..aku rasa William kat Kelana Jaya yang ada gerai makan tu lagi baik jadi pengadil.hahaha..Ben Williams pengadil lawak..baru habis layan 1st half..0-0..tahniah buat skuad kendalian RajaGOPAL..Pengulas Zainal Abidin Rawop di Astro Arena asyiklah memerli Ben Williams dan aku rasa ini adalah perlawanan terakhir dia di Sukan Asia kali ni..aku rasa kekuatan kedua-dua pasukan adalah seimbang dan tak nampak dimana 'special'nya pemain2 China..

tawaran bernilai 50 juta pound kepada sesiapa yang membawa kepalanya balik ke Malaysia..huhu


China sudah mendahului 2-0 selepas minit ke 63 (2 gol dalam masa 4 minit)..dengan 9 pemain, apa yang boleh kita harapkan selain tidak kalah dengan jaringan yang besar..dan pastinya setelah habis perlawanan ini pastinya ramai pihak akan bercakap mengenai BEN WILLIAMS dan bukannya pasal kehangatan perlawanan tersebut..aku pun sama jugak!! dah bertubi-tubi kata kesat kau keluarkan ..sampai anak aku pun asik mencebik!!''papa cakap apa tuh???..''papa cakap apa tuh??'' huh..tinggal sepuluh minit jer..hopefully result ni kekal..Pejaga Gol Khairul Fahmy Che Mat beraksi cukup cemerlang bersama-sama Muslim Ahmad (pemeneang pingat emas Sukan Sea Laos)..Ohh 3-0 sudaa.satu lagi kad merah untuk S.Kunalan..8 orang!! damn BEN WILLIAMS..daripada skala 10 untuk pengadil bangsat ni aku bagi -1..boleh ker? boleh kot sebab ni aku punyer blog..kan kan..Good News!! mengikup perkiraan Malaysia layak ke pusingan ke-2 dan akan menentang Iran U23 kerana menduduki 4 terbaik dikalangan pasukan ditangga ke-3 setiap kumpulan.. Apapun syabas Malaysia!!!!!

* jgn kau mimpi nak datang ke Malaysia Ben Williams!!! nahas ko..

2 comments:

zulabmajid said...

ref ni kena htr gi jumpa pakar psikologi nitak pun htr masuk spital gila....taniah kpd player M'sia..tp lwn Iran tanpa 6 permain.aduss..

C-Dex said...

memang pun..betul kata Rajagopal ''Saya bukan menunduh sesiapa tetapi memang ada yang tak kene pada Ben Williams..Dia perlukan doktor..''..haha..Hopefully we do the best masa lawan Iran U23..tiada yang mustahil..In Raja we trust!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...