Monday, February 7, 2011

Chelsea (0) vs (1) Liverpool (Game Week 26 - Stamford Bridge)

Lu Pikir La Sendiri..haha - John Henry
Can you believed it? Liverpool got all 3 point at Stamford Bridge! Kalau sebelum ni pasti ramai yang ragu-ragu sejauh mana King Kenny boleh bawa Liverpool, semalam adalah buktinya.Even without 35 mil signing Andy Carroll and Uruguay's forward Luis Suarez, still Liverpool boleh menang dengan pencabar gelaran, Chelsea. Honestly aku rasa Chelsea sememangnya kurang bernasib baik kerana mereka sekurang-kurangnya boleh mendapat tiga penalty in others day. But semalam memang bukan hari untuk Chelsea terutama Fernando Torres yang dilihat seakan-akan kaku dan tidak seperti biasa. Surely world class striker but need time to adapt. Good luck to you Torres.Once reds hero, but died now..haha.
Hang nak celebrate cemana kalau score nanti..kalau score lah. - Drogba

Aku tersangat bersetuju dengan John Barnes yang menjadi pengulas jemputan pada perlawanan semalam yang menyatakan its not just about the system, formation or position of every player should be, the main reason Liverpool got the results is just because the players performed!!He had some sympathy to previous manager on Roy Hodgson who just not get enough support from fans who sang an another manager while he still in charge. What Kenny bring to the team was believed, determination and passion to win the game.At least for now..Glen Johnson played out of his favorite position, Liverpool played unfamiliar formation on 5-3-1-1 and changed to 3-5-2 when going attacks and still got the results. Roy Hodgson still boleh tersenyum dengan persembahan Raul Meireless kerana beliau adalah orang bertanggungjawab membawa pemain Portugal itu ke Anfiled walaupun semasa dia bertugas menjadi pengurus, pemain itu dilihat kurang berkesan. Next three games against wigan and back to back match with Sparta Prague in Europa League match should ended with win.Nothing less! 

peminat setia the reds! tonton bola sambil minum susu..
pergh..disuruh pusing oleh papanya..pusing jgn tak pusing!
Final score at Stamford Bridge
You'll never walk alone!!! - at Stamford Bridge
MAN OF THE MATCH:

No doubt, Jamie Carragher. Even just came in for his first game in two and half month because of shoulder injury, he showed fans what Liverpool miss before.He lead the defensive line so well and made two crucial tackles to denied Torres and Drogba effort. Even played with new unfamiliar formation 5-3-1-1, he do so well in that match! Simply brilliant !

7 comments:

Pet Shop Boys said...

pergh anak pun kasi jersey Liverpool dua2? lol cun!....gambar Torres close up lepas Liverpool score takde ke? ahak...

Tengku Sidek said...

torres?malas nak letak..hahaha..baju Liverpool utk anak berlambak bro..smpai bergaduh dengan bini..hahaha

sydney said...

Rasenye x la 3 legitimate penaty claims kot. yg johnson pushed ivanovic tu je yg patut dpt penalty kot.yg lain agak soft hehe :p

budak pempuan due org tu kembar eh? ;)

Tengku Sidek said...

Liverpool memang bernasib baik..huhu..aah anak tuh kembar..terpaksa layan bapanya ini yg mmg minat bola..hahaha

beemer said...

hmmm .. liverpool dh byk kali kena naya dgn botak webb n atkinson .. so no point nak pertikai penalti or not .. kita sapu aja apayg ref kasi ...

Tengku Sidek said...

betul beemer..kita sapu saja..yg pntg 3 mata penuh..tgk 3 kali dah ulangan liv-chelsea..tak puas..hahaha..ambik kau chelsea oii!!

sydney said...

Yup.teams lain jangan nak kecoh2 ref sebelahi kite haha.

Bagus cara anda mendidik anak2. Kene asuh dari kecik. hehe :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...