Monday, July 18, 2011

I'm Liverpool fan but I'm proud to be Malaysian

Ultras Malaya boikot?..biarkan

Orang kata membazir Malaysia lawan Liverpool?..lantak pii..

Safee Sali cakap dia score 2 bijik untuk Man U..Ada ku kesah! Malaysian National Football Team team is not about you. It's all about players, managers and all fans..

Raja kata peminat Liverpool tak fanatik dan membelakangkan Malaysia? What the Hack!..Sebenarnya Datuk, kami-kami ni lah yang memenuhkan stadium bila pasukan kebangsaan beraksi..takkan sampai nak tunjuk tiket kot yg kami dah beli...KEMON!

In the End...We just enjoy the show...

Penyokong Man U yang 'terpaksa'..hehehe

Love both..Malaysia and Liverpool

Kecik-kecik dah 'diajar'..go go SARA
Peminat Liverpool cilik..kecewa sebab King Kenny
tak ada..hahaha
Like Father Like Daughters
Ingat Gerrrad..cisss...
Sebab tak ada camera XLR..ni jer la shoot yang terbaik.hehe


lebih kurang 90000 peminat hadir..Awesome!


Pergh..9 gol dalam satu match..mana nak dapat!
My fren! Fan Man U pun datang..tapi nasib dia tak pakai
baju Man U..kalau tak..sendiri mau ingat..hehe

* feeling WEIRD sebab first time aku datang stadium aku sokong kedua-dua pasukan*

7 comments:

sale_ehs gerrard said...

SG rasa, tengku dah boleh ler buat header baru. tukar pic scum ala2 shrek tu. banyak lagi player2 malaysia yang lebih bagus dan open mainded dari dia.

Baru main kat liga indon, dah lupa diri. harkkk ptuii.....


K. Rajagobal dan Safee Sali yang lupa diri..

Anonymous said...

Kenyataan sangat bijak dari anda..saya pun peminat Liverpool dan sudah tentu saya rakyat Malaysia akan tetap sokong pasukan negara..sepatutnya bdk2 ultras pandai bezakan antara minat kita terhadap kelab dengan kesetiaan pada negara..pasal safee tu xpelah..nk buat mcmane kan dh dia fan MU..

Tengku Sidek said...

betul SG...dalam proses nak tukar header...yess....

RABUN said...

terasa rugi tak menghadirkan diri kesibukan...apa pon Liverpool memang magic...tiap kali game mesti jadi perlawanan yang klasik dan dramatik...


ok dah lega ngan liverpool...skang aku budjet Malaysia mesti bleh kasi upset sama chelsea heheh...

http://aniesandyou.blogspot.com said...

jawapan sy cuma 1 dlm hal ni = DEPA DENGKI KAT KITA, KAT LIVERPOOL!!!!

Kerana LiverpoolFC episode 1

Kerana LiverpoolFC episode 2

Kerana LiverpoolFC episode 3

Anonymous said...

Salam tuan,

Mungkin agak terlewat tetapi sy terpanggil & terasa perlu meng'komen' untuk menangkis persepi sesetengah umat pasai bab ini.

1. Memakai jersi LFC tidak semestinya tidak menyokong pasukan Harimau Malaya.

2. Penyokong LFC pada hari tersebut sokong dua2 team. Tiada boo-boo pun. Malahan tidak keterlaluan kalau sy katakan sorakan utk gol2 Harimau Malaya adalah lebih kuat dan lantang dari gol2 LFC

3. Safiq kata istimewa dia jaring gol sbb dia penyokong MU. Tiada laporan pun mengatakan dia merasa bangga sbb jaring gol untuk Harimau Malaya. Mungkin kita boleh persoalkan semangat patriotik dia?

4. Lanjutan dari No.3, sy rasa tak perlu kita perbesarkan perkara ini, sbb ini akan menunjukkan kita tidak berfikiran matang, sama seperti mereka yg berkata sbb tak pakai baju Harimau Malaya tak patriotik.

5. Sy kagum dgn perubahan yg dilakukan oleh jurulatih kita dan sy tak kisah dia sokong MU ke Cardiff ke (itu hak dia) tapi sy agak teruja untuk tahu kalaulah Harimau Malaya lawan MU dan ramai org pi stadium pakai jersi MU adakah dia akan menbuat kenyataan yg sama.

Apa-apa pun LFC pun dah chalo, so lepas ni kita pi stadium mari kita ramai2 pakai baju Harimau Malaya

Akhir kata, sy secara peribadi tak kisah la Datuk Raja, Safee, Safiq sokong team EPL mana2, Apabila mereka menyarung jersi Harimau Malaya, sy akan menyokong mereka habis-habisan.

Oh ya, Selamat maju jaya Harimau Malaya lawan Singapura nanti ... Hitam Kuning Hitam Kuning (Go Tigers!) ....

Fuh panjangnya, rasa mcm nak buat blog mcm Tengku gak lepas ni :-)

Salam dan kalau Tengku membaca setakat ini, terima kasih banyak-banyak.

Huszaini said...

As salam tuan tanah

jom join gathering kembar

http://amrafahan.blogspot.com/2011/07/gathering-beraya-dengan-geng-kembar.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...