Thursday, April 28, 2011

Real Madrid vs Barcelona - El Clasico Part 3 of 4

Tugu ciptaan Pemain Barcelona
Messi oh Messi! Memang patut pun kau dianugerahkan pemain terbaik dunia.You just deserve it. Apa yang kau tak boleh?? Gelecek 4-5 orang memang dah biasa, bola placing kau memang mahir sangat, Gol jenis-jenis tap2 pun kau buat jugak.Tanduk? Alex Ferguson pun aku rasa masih ingat gol kau masa final dulu.Dan yang aku paling pasti, Gaya permainan kau sangat-sangat sesuai dengan pasukan Barcelona!! Tak kira lah gol tu kau score masa Real Madrid dah kurang seorang pemain. Kau memang hebat!!

Daniel Alves! lakonan kau memang terbaik.Riak wajah serta gulingan kan berjaya mempengaruhi pengadil memberikan kad merah kepada Pepe dan bukan itu juga, Mourinho pun kena sekali sebab kau punya hal. Adoi!! 

Walaupun ada lagi 90 minit baki permainan di Nou Camp, rasanya hampir mustahil (bukan mustahil, hampir..) untuk Real Madrid untuk layak ke final yang akan diadakan di Stadium Wembley. So, perlawanan timbal balik kedua nanti pastinya akan juga dipenuhi dengan siku-menyiku, takcle menakcle, tolak menolak, guling berguling, cekik mencekik dan macam-macam lagi.El-Clasico? K-Mon lah...apa pun tak boleh la!!

Keputusan Penuh (Perlawanan pertama Separuh Akhir Liga Juara-Juara):

Real Madrid 0
Barcelona 2 -  Messi 76', 87'

4 comments:

RABUN @ INDRA QIRANA said...

kalau messi team up ngan suarez apa jagi....

Tengku Sidek said...

passing 1-2 gol..passing 1-2 gol..hmm simple dan mudah hidup liverpool..agak2 kalau beli messi 50 juta pastu offer Lucas barca nak tak?,,,hahahaha

Anonymous said...

Mmg messi bole buat sumer skill, tp dia kureng tandukan je. Stakat gol tanduk ms final 08 tu khairul fahmi pun bole buat.

Tengku Sidek said...

khairul fahmy? awek dia bleh tahan dowh..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...